2007 Haberleri

 

Temiz istanbul konulu Etiket Tasarım Yarışmasında Birinci Olduk

Etiket Sanayicileri Derneği’nin düzenlemiş olduğu Temiz istanbul konulu Etiket TasarımYarışması sonuçlandı. 25 Aralık 2007 tarihinde yapılan ödül töreninde 3. Sınıf öğrencimiz Mehtap Büyükyaka 1.lik ödülüne layık görüldü.


Öğrencimiz Mehtap Büyükyaka’nın birincilik ödülü alan tasarımı

Kendisine 1.lik ödülü olarak bir plaket, Markam firması tarafından staj imkanı ve Lap Top bilgisayar hediye edildi. Danışman hocası Sinan Sönmez de bir adet Lap Top bilgisayar kazandı. Bu başarıdan dolayı bölümümüze de bir adet iMac hediye edilmiştir. Bu bilgisayar Renk Laboratuarımızda kullanılmak üzere hazırlanmaktadır.


Öğrencimiz Mehtap Büyükyaka birincilik ödülünü Etiket Sanayicileri Derneği Başkanı Aydın Okay’dan (solda) ve Markam firmasından Güven Borça’dan alırken

Bölümümüz bu yarışmaya 43 adet tasarım göndermiştir. Yarışmaya kadar olan süreçte yapılan seminerlere öğrencilerimizin katılımı ve yarışma için yapılan tasarımlarda öğrencilere rehberlik çalışmalarını ağılıklı olarak Arş.Gör. Sinan Sönmez ve Yrd.Doç.Dr. Candan Cengiz yapmışlardır. Bu çalışmalara Arş.Gör. Arif Özcan’nın, Arş.Gör Lütfi Özdemir’in ve Öğr.Gör. Semiha Yenidoğan’ın da katkıları olmuştur.


Temiz istanbul konulu Etiket Tasarım Yarışması’nda aldığımız birincilik sektör temsilcileri tarafından da ilgi ile karşılanmış ve taktir görmüştür. Birinci olan tasarım 1.000.000 adet basılarak Temiz İstanbul Kampanyası’nda kullanılacaktır. Birinci olan öğrencimiz Haber Türk kanalında bir programa katılarak bölümümüzü temsil ettmiştir. Bu faydaların sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


(12.12.2007) Yrd.Doç.Dr. Cem Aydemir’in Sunumu
KASAD önderliğinde 2005 yılında Almanya’nın Wuppertal üniversitesine bir proje yürütmek üzere giden Yrd.Doç.Dr. Cem Aydemir, hazırladığı projenin sunumunu Kartonsan Fabrikasında yapılan toplantıda başarılı bir şekilde sundu.


(03.12.2007) Dereli Graphic’in Bölümümüze Katkısı
Dereli Graphic, Türkiye mümessilliğini yaptığı Techkon marka SpectroDense ve SpectroPlate cihazlarını bölümümüze hibe etti.


Dereli Graphic firmasında çalışan, bölümümüz kurucu hocalarından Sayın Recep Yaman, cihazları bölümümüze getirerek tanıtımını yaptı.

(30.11.2007) Dijital Flekso Baskı Kalıbı Hazırlığı Eğitimi
5-6 Aralık 2007 tarihlerinde bölümümüz Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlilerine Dupont Laboratuarı’nda “Dijital Flekso Baskı Kalıbı Hazırlığı” eğitimi verilecektir.

(30.11.2007) Xerox Dijital Baskı Laboratuarı Revizyon çalışmaları başladı
Xerox firması ile işbirliği anlaşmamız imzalandıktan kısa bir süre sonra laboratuarın kurulacağı alanın revizyon çalışmaları başladı.

(23.11.2007) Xerox firması ile işbirliği anlaşmamız imzalandı
Xerox ve Bölümümüz arasında işbirliği anlaşmamız imzalandı. Anlaşma gereği bölümümüze “Dijital Baskı Baboratuarı” kurulacak.Laboratuarın hazırlanmasına önümüzdeki hafta başlanıyor.

(19.10.2007) Bölümümüzdeki Yeni Doçent Adayları
Bölümümüz öğretim elemanlarından Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Osman Şimşeker, Arş.Gör. Sinan Sönmez ve Kardeş kurumumuz TBMYO öğretim elemanlarından Arş.Gör. Lütfi Özdemir Doçent olabilmek için gerekli en zor kriterlerden birisi olan ÜDS yabancı dil sınavını başarı ile geçmişlerdir. Kendilerini tebrik eder bundan sonraki doçentlik çalışmalarında başarılar dileriz.

(18.10.2007) İkinci Yeni Eleman
Bölümümüz araştırma Görevlilerinden Batuhan Kurt’un bu sabah oğlu dünyaya gelmiştir. Kendisini ve ailesini tebrik eder sağlıklı ve mutlu bir hayat dileriz.

(16.10.2007) Yeni Eleman
Bölümümüz araştırma Görevlilerinden Doğan Tutak’ın bu sabah oğlu dünyaya gelmiştir. Kendisini ve ailesini tebrik eder sağlıklı ve mutlu bir hayat dileriz.

(10 Ekim 2007) Ambalaj Fuarı
17-21 Ekim 2007 tarihleri arasında TUYAP Fuar Merkezinde yapılacak 13. İstanbul Ambalaj Endüstrisi Fuarının 9. Salonunda bölümümüzün standı bulunacaktır. Ayrıca bölümümüz öğretim elemanları fuar boyunca çeşitli seminerler vereceklerdir. Seminer takvimi aşağıdaki gibidir. Öğrencilerimizin okul kimlikleri ile ücretsiz olarak girebilecekleri fuada görüşmek üzere.

Ambalaj Üretiminde Renk Yönetim Sistemi Uygulaması
Doç.Dr. Efe Genoğlu, Öğr.Gör.Dr. Türkün Şahinbaşkan
18.10.2007, Perşembe, 90 dakika
Saat: 13:00
Yer: Akdeniz Salonu

Matbaa Mürekkep Üretimi ve Testleri
Arş. Gör. Arif Özcan
20.10.2007, Cumartesi , 60 dakika
Saat: 11:00
Yer: Akdeniz Salonu

Flekso Baskı Sistemi
Yrd.Doç.Dr. Osman Şimşeker, Arş Gör. Lütfi Özdemir
20.10.2007, Cumartesi , 90 dakika
Saat:13:00
Yer: Akdeniz Salonu


(08 Ekim 2007) Katkı Payları ile İlgili
Üniversitemiz 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi harç yatırma süresi 5 Ekim 2007
tarihinde sona ermiştir. Ancak; ek kontenjan, yatay geçiş kayıtları ve geçerli mazeretlerinden dolayı harçlarını yatıramayan öğrencilere bir daha yenilenmemek üzere harçlarını yatırma süresi son kez 19.10.2007 tarihine kadar uzatılmıştır.
Not: Katkı Payları Akbank’ın tüm şubelerinden yatırılabilir.


(1 Ekim 2007) 2007 - 2008 Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor
1 Ekim pazartesi günü 2007 - 2008 Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor. Kayıtlar 5 Ekim’e kadar devam edecektir. Bitirme projesi almamış son sınıf öğrencilerimizin kayıt haftası içinde bitirme projesi konularını almaları gerekmektedir.
Yeni Eğitim ve Öğretim yılında öğrencilerimize başarılar dileriz.


(10 Eylül 2007) Stuttgart Üniversitesi Matbaa Bölümü ile akademik işbirliği görüşmesi
ProFlex ziyareti sırasında Stutgart Üniversitesi Matbaa Bölümü öğretim üyeleri ve Rektör yardımcısı ile iki bölüm arasında yapılması muhtemel akademik işbirliği konularında görüşüldü. Bölümün flekso baskı konusundaki uzmanlarından ve DFTA’in yetkililerinden sayın Dr. Martin Drea ile flekso baskı konusunda doktora tez çalışması yapmak isteyen öğretim elemanlarımız için tez konusu taslakları oluşturuldu.


(10 Eylül 2007) ProFlex Fuar ve Konferansı Katılımı
Her yıl Matbaa bölümü bulunan Stuttgart Üniversitesinde düzenlenen ProFlex Avrupa’daki flekso baskı ile ilgili firmaların ve akademisyenlerin buluştuğu iki gün süren bir organizasyondur. ProFlex’in organizasyonunu yine stuttgart üniversitesi bünyesinde bulınan DFTA (Almanca Konuşan Flekso Baskı Birliği) yapmaktadır. Bu yıl 18-19 Eylül tarihleri arasında yapılan bu etkinliğe ilk olarak Bölümümüzden bir öğretim üyesi katılmıştır.


(6 Eylül 2007) DUPONT ile yapılan anlaşma gereği üç öğretim elemanı Almanya’ya eğitime gitti
DUPONT ile Marmara üniversitesi arasında yapılan anlaşma gereği, üç öğretim elemanı Doç.Dr. Efe Gençoğlu, Arş.Gör. Batuhan Kurt ve Arş.Gör. Lütfi Özdemir Flekso baskı klişeleri hakkında eğitim almak üzere merkezi Neu-Isenburg şehrinde bulunan DuPont firmasında 27 Ağustos - 6 Eylül 2007 tarihleri arasında flekso baskı klişeleri hakkında eğitim aldılar.


(Temmuz 2007) Wupperal Üniversitesi ile Erasmus Anlaşması İmzalandı
Marmara Üniversitesi ve Wuppertal Üniversitesi Matbaa Bölümleri arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi imkanı sağlayan anlaşma imzalandı. Arş.Gör. Elif Ural’ın girişimiyle imzalanan bu anlaşmaya göre 2008-2009 eğitim öğretim yılında güz döneminde iki öğrenci ve üç öğretim elemanı, 2009-2010 eğitim öğretim yılında da aynı şekilde iki öğrenci ve üç öğretim elemanı Wuppertal üniversitesine gidebilecek. Öğrenciler sadece 3. sınıfın ilk dönemi olan güz yarı yılında Wuppertal üniversitesi matbaacılık bölümünde ders alarak geri döneceklerdir. Bu projeden yararlanmak isteyen öğrencilerin Almanca bilmeleri gerekmektedir.


(Haziran 2007) Arus Serigrafi firmasının hibesi
Arus serigrafi firması Arş.Gör. Ahmet Akgül’ün girişimleri ile bölümüzdeki serigrafi eğitimini desteklemek amacı ile bir adet yeni 35×50 cm ebadında yarı otomatik serigrafi makinesi, bir adet kalıp pozlandırma şasesi ve bir adet de 50×70 cm ebadında manuel serigrafi tezgahı hibe etmiştir.


Bu sayfa Matbaa Eğitimi Bölümü tarafından en son 09.05.2014 11:44:58 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM