2008 haberleri

 

Sabah Gazetesi Gezisi Yapıldı

Matbaa Kulübü 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk sektör gezisini Sabah Gazetesine düzenledi. 26.12.2008 tarihinde gerçekleşen gezide Arş. Gör. Doğan Tutak öğrencilere eşlik etti.

Gezi süresince bir gazetenin nasıl üretildiği baştan sona ilgili kişilerce detaylı bir şekilde anlatıldı. Ctp sistemde kalıpların nasıl hazırlandığı, makineye takılması sırasında hangi işlemlerden geçtiği, bobin yükleme üniteleri, kağıt değişim işlemleri, gazete kağıdının nasıl katlandığı ve insertlerin nasıl bir araya getirildiği, üretim sırasında öğrencilerimize gözlemleme fırsatı verildi. Öğrencilerimiz gazete üretimi hakkında bilgi sahibi odu.

Sabah Gazetesi çalışanlarına misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür eder, ayrıca geziye katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.


"Mavi Vatan Deniz" Konulu Etiket Tasarım Yarışması'nda Birinci Olduk

Etiket Sanayicileri Derneği'nin düzenlemiş olduğu Etiket Tasarımı Yarışmasının ödül töreni 19.12.2008 tarihinde Holiday-Inn Airport North Hotel'de yapıldı. Katılımın oldukça yüksek olduğu aynı zamanda da Etiket Sanayicileri derneğini 10.Yıl kutlaması ve Etiket Baskı Yarışması'nın da ödül töreninin yapıldığı organizasyonda bölümümüz öğrencilerinden Mehtap Büyükyaka bölümümüz öğretim elemanlarından Dr.Sinan Sönmez danışmanlığında Üniversiteler arası birincilik ve The Best of The Show derecelerini almıştır.


İlk Erasmus Öğrenci Değişimimiz Gerçekleşti

Elif Ural - Furkan Baydemir - Efe Gençoğlu

Almanya'nın Bergische Üniversitesi Matbaa Mühendisliği Bölümü ile yapılan Erasmus öğrenci ve öğretim elemanı değişimi anlaşmamız gereği bölümümüzün 3D sınıfı öğrencilerinden Furkan Baydemir 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Bergische Üniversitesi Matbaa Mühendisliği Bölümü'nde eğitimine devam edecektir. 4. sınıfı ise bölümümüzde okuyacaktır. Furkan'a Almanya'da ofset baskı makinesi üreticisi olan KBA firması burs vermektedir. Bu anlaşmanın imzalanmasında büyük katkıları olan Arş.Gör.Dr. Elif Ural' teşekkür ederiz.


Heidelberg Teknik Öğretmen Eğitim Programına Öğretim Elemanlarımız Katıldı

Heidelberg firmasının dünya çapında düzenlediği ve ülkemizdeki Matbaa Teknik öğretmenlerine 10 kontenjan ayırdığı eğitime bölümümüz Araştırma Görevlilerinden Ahmet Akgül ve Zafer Özomay katılmışlardır. Yüksek lisans öğrencilerimizden Duygu Çubuk'un herhangi bir ücret almadan tercüman olarak katıldığı eğitim başarı ile tamamlanmıştır.


1.Mezunlar Buluşması Yapıldı

22 Haziran 2008 Pazar günü bölümümüzün ilk mezunlar buluşması gerçekleştirildi. Dereli Graphic firması'nın büyük ebat baskı makinelerinde Türkiye mümessili olduğu KBA firmasının sponsorluğundaki buluşmaya katılım oldukça yüksekti. Yaklaşık 400 mezunumuzun katılımyla gerçekleşen buluşmada anılar tazelenirken uzun süredir birbirlerini görmeyen dostlar biraraya geldi. 2008 mezunlarının eski mezunları ağırladığı buluşmanın her sene yapılarak gelenekselleştirilmesi düşünülmektedir.


2008 DRUPA Matbaacılık Fuarı

Dört yılda bir yapılan, busene 29 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında yapılmış olan DRUPA matbaacılık fuarına  Matbaacılık sektörünin desteğiyle bölümümüzün öğretim elemanları 21 kişilik bir grup ile katılmıştır. Bölümümüz bu fuarda ilk olarak Dupont firmasının oluşturduğu Education Corner'da temsil edilmiştir. Bölümümüz öğretim elemanları dünyada matbaacılık eğitimi veren üniversitelerin kendilerini tanıtmaları için oluşturulmuş bu bölümde görev alarak bölümümüzün tanıtılmasını sağlamışlardır. Bu fuara ilk olarak Marmara Ünivesitesinin desteği ve kısmen de kendi olanaklarıyla bölümümüzün dört öğrencisi de katılma şansına sahip olmuşlardır. Bölümümüze destek veren Matbaacılık Sektörüne teşekkür ederiz.


Camiş Ambalaj Gezisi

09.05.2008 tarihinde 3. sınıfların Karton Ambalaj Tasarımı derslerinde öğrendiği bilgileri pekiştirmeleri için düzenlenen gezimizde Arş.Gör. Batuhan Kurt ve Arş.Gör. Doğan Tutak bizlere eşlik etti.

Tabaka ofset üretimi yapan firmada kutu tasarımı, grafik tasarım, bobin kesim, CtP, baskı, lamine, katlama, laboratuar ve bıçak hazırlık üniteleri gezilerek bilgi sahibi olundu.

Camiş Ambalaj Sanayii A.Ş. çalışanlarına misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca hocalarımıza, katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızada teşekkürü bir borç biliriz.


Kariyerim Semineri

06.05.2008 tarihinde Matbaa Eğitimi Bölümü “Son Baskı” duvar gazetesinin birinci yılı nedeni ile düzenlenen “Kariyerim” başlıklı seminere Babürhan Cörüt, Ülkü Büyükgönenç, Özdemir Korkmaz, Alparslan Baloğlu ve Akif Kazmaz konuşmacı olarak katıldı.

Seminer “Son Baskı” duvar gazetesinin tanıtımıyla başladı. İlk olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Babürhan Cörüt “Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri” konulu konuşmasını uygulamalı bir şekilde anlatarak, etkili konuşmanın ve iletişimin hayatımızdaki öneminden bahsetti. Ardından, ikinci konuşmacı olarak; Ekol Ofset Matbaacılık Tesisleri Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Müdürü Ülkü Büyükgönenç’in “Matbaa Eğitimi Almış Bir Personeli İşe Alırken Nelere Dikkat Ederiz?” adlı konuşması ile matbaa eğitimi almış bir personelin işe alınırken, mülakat sırasında nelere dikkat etmesi ve nasıl davranması gerektiğini anlattıktan sonra ilk oturum bitti.

Seminerin ikinci bölümü daha çok sohbet havasında geçti. Beş konuşmacının da oturarak katıldığı 2. oturumda konuşmacılar; Basev Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Graphis Matbaa San. ve Tic.Ltd.Şti. Sahibi Özdemir Korkmaz “Matbaa Sektörü Eğitimli Personelden Ne Bekliyor?” konuşması ile, Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi ve A-4 Ofset Matbaacılık San.Tic.Ltd.Şti. Sahibi Alparslan Baloğlu “Matbaa Eğitimi Almış Personel Sektöre Ne Kazandırabilir?” konuşması ile, Basev Yönetim Kurulu Sekreteri ve Kazmaz Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. Sahibi Akif Kazmaz “Personelimizde Matbaa Eğitimi Mezunu Tercih Etmemizin Nedenleri?” konulu sunumlarını 20 şer dakikalık konuşmalar halinde sundular.

Seminerin son bölümü konuşmacılar sunumlarını tamamladıktan sonra soru-cevap şeklinde geçti. Dinleyicilerden gelen sorulara konuşmacıların verdikleri cevaplarla seminer sona erdi. Sohbet havasında geçen seminer, Son Baskı ekibinin katılımcılara çiçeklerini vermesinin ardından son buldu.


Promat Matbaacılık Gezisi

25.04.2008 tarihinde gerçekleştirilen gezimiz Arş.Gör. Doğan Tutak ve

Promat Matbaacılık çalışanlarına misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca hocalarımıza, katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızada teşekkürü bir borç biliriz.


Dijital Baskı Sistemleri Semineri

“Dijital Baskı Sistemleri ve Teknolojileri" konulu seminer Marmara Üniversitesi Matbaa Kulübü tarafından, Basevin katkıları ile 24.04.2008 Perşembe günü saat 09:00 - 12:00 arasında gerçekleşti.Seminer, Canon Eurasia Görüntüleme ve Ofis Sistemleri A.Ş. Profesyonel Baskı Çözümleri Satış ve Pazarlama Müdürü Harun Solak tarafından sunuldu.

Seminerde; Dijital baskı sisteminin özellikleri, tarihi gelişimi, diğer baskı sistemlerine göre avantajları ve dezavantajlarından bahsedildi. Dijital baskının gelecekteki yeri tartışıldı. Eğitimden daha çok sohbet havasında geçen seminer için başta Canon ve Harun Solak Bey'e, Basev'e ve katılımcılara teşekkür ederiz.


Yeni Eleman

16.04.2008 tarihinde Yrd.Doç.Dr. Timur Soysal hocamızın kızı dünyaya geldi. Kendisini ve ailesini tebrik eder sağlıklı ve mutlu bir hayat dileriz.


Sektör Gözüyle Matbaa Eğitimi Bölümü Semineri

4 Mart 2008 tarihinde Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Sektör Gözüyle Matbaa Eğitimi Semineri"  Engin Kurt, Aydın Okay ve Ahmet Dereli’nin katılımıyla gerçekleşti.

Seminer Marmara Üniversitesi Matbaa Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Efe Gencoğlu’nun  açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasından sonra Dyo İnks satış genel müdür yardımcısı Engin Kurt’un “Sektörde Matbaa Eğitimi Mezunlarının Önemi” konuşmasıyla devam etti.Engin Kurt konuşmasında teknolojinin ne kadar hızlı bir süreç içerisinde geliştiğine dikkat çekti.

Engin Kurt’tun  konuşmasının ardından  Dereli Graphic’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dereli “Sektörde Eğitimin Önemi ve Yurt Dışı Eğitimi” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Ahmet Dereli  konuşmasında yaşadığı tecrübelerden, yurt dışında aldığı eğitimden, yabancı  dilin öneminden ve son olarak iş yaşamının gereklerinden bahsetti. Daha sonra dinleyicilerin sorularına yanıtlar vererek, konuşmasına son verdi.

Seminerin ikinci yarısına, Etiket Sanayiciler Derneği Başkanı Aydın Okay’ın  “Sektör Gözüyle Matbaa Eğitimi” konulu konuşmasıyla devam edildi. Aydın Okay tecrübelerinden, eğitimli insan gücü ve yabacı dilin sektörde ki öneminden bahsettikten sonra konuşmasına söyleşi havasında devam ederek  merak edilen soruları cevaplandırmasıyla seminer son buldu.


XEROX DİJİTAL BASKI LABORATUVARI AÇILDI

29.02.2008 tarihinde yapılan açılış seremonisi ile bölümümüzde Xerox Dijital Baskı Laboratuvar'ı açılmıştır.


Ömür Matbaacılık A.Ş. Gezisi

27.02.2008 tarihinde düzenlenen Ömür Matbaacılık gezisi Arş.Gör. Doğan Tutak ve Arş.Gör. Zafer Özomay eşliğinde gerçekleştirildi.

Ömür Matbaacılık Ofset Baskı ve Letter Press baskı gerçekleştiren matbaada katologlar, süreli yayınlar, etiketler ve kitaplar gibi çeşitli üretim yelpazesine sahip bir matbaadır. Gezi süresince Matbaanın grafik bölümünden başlanarak CtP, baskı, cilt bölümleri gezilerek, öğrendiğimiz teorik bilgiler pratikte uygulanışıyla birleştirildi.

Ömür Matbaacılık çalışanlarına misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca hocalarımıza, katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızada teşekkürü bir borç biliriz.


Doğan Ofset Gezisi

Matbaa Kulübü ilk faaliyetine Doğan Ofset A.Ş.’ye gezi düzenlemekle başladı. 18.01.2008 tarihinde gerçekleşen gezide Yard. Doç. Dr. Osman ŞİMŞEKER ve Dr. Türkün ŞAHİNBAŞKAN öğrencilere eşlik ettiler.

Gezi süresince tabaka ofset, web ofset, tel dikiş seri cilt üretimi, amerikan tutkallı seri cilt üretimi ve CtP bölümlerini gezilerek bilgi sahibi olundu.

Doğan Ofset A.Ş. çalışanlarına misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca hocalarımıza, katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızada teşekkürü bir borç biliriz.


Bu sayfa Matbaa Eğitimi Bölümü tarafından en son 09.05.2014 11:45:06 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM