2009 Haberleri

2009 Haberleri

Sabah Gazetesi Gezisi Yapıldı.

 

Matbaa Kulübü 2009 yılının son sektör gezisini Sabah Gazetesine düzenledi. 25.12.2008 tarihinde gerçekleşen gezide Yrd. Doç. Dr. Hüseyin N. Beytut, Arş. Gör. Doğan Tutak ve Arş. Gör. Emine Arman öğrencilere eşlik etti.

Gezi süresince bir gazetenin nasıl üretildiği baştan sona ilgili kişilerce detaylı bir şekilde anlatıldı. Gezinin ilk bölünde Ctp sistemde kalıpların nasıl hazırlandığı, makineye takılması sırasında hangi işlemlerden geçtiği, bobin yükleme üniteleri, kağıt değişim işlemleri, gazete kağıdının nasıl katlandığı ve insertlerin nasıl bir araya getirildiği, üretim sırasında öğrencilerimize gözlemleme fırsatı verildi. Ayrıca register ayarları ve renk değerlerinin ölçümü konusunda kısa bilgiler verildi. Kısa bir yemek arasından sonra gezinin ikinci bölümünde ise magazin baskıları ve kullanılan offset baskı makineleri hakkında bilgiler verilerek gezi tamamlandı. Öğrencilerimiz gazete üretimi hakkında bilgi sahibi odu.

Sabah Gazetesi çalışanlarına misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür eder, ayrıca geziye katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.


Öğrencilerimize Destek Devam Ediyor.

Daha önce Kimya dersinde sıkıntı çeken öğrenci arkadaşlarımız için organize edilen derslere ilgi ve isteğin artmasıyla fizik ve matematik desleri de eklenmiştir. Dersleri yine kimya dersinde olduğu gibi Arş. Gör. Emine Arman verecektir. Derslerin gün ve saatleri gelen talebe göre düzenlenmektedir. Katılmak isteyen öğrenci arkdaşlar, dersler ile ilgili detaylı bilgiye bölüm panolarından ve matbaakulubu@gmail.com adresine mail atarak ulaşabilirler.


Şişli Mesleki Eğitim Merkezi Ofset Baskı Kursiyerleri Bölümümüzü Ziyaret Etti

17 Aralık 2009 tarihinde Şişli Mesleki Eğitim Merkezi Ofset Baskı Kursiyerleri yüksek lisans öğrencimiz ve aynı zamanda bu eğitim merkezinde görev alan Nadide Ayşegül Karakaş gözetiminde bölümümüze teknik gezi gerçekleştirmiştir.

Kursiyerler baskı öncesi hazırlık (dizgi ve repro atölyeleri), baskı, X-rite renk laboratuarı, Dupont laboratuarı, fiziksel ve kimyasal testler laboratuarı, Canon dijital baskı laboratuarı, serigrafi laboratuarı ve Xerox dijital baskı laboratuarını gezmişlerdir. Kursiyerlere Öğr.Gör.Dr. Türkün Şahinbaşkan renk konusunda ve Doç. Dr. Mehmet Oktav'da matbaacılık hakkında bilgiler vermiştir.


Açıkhava Reklamcılığı Kursu Sertifika Töreni Yapıldı.

ARED'in AB hibeli "Sektörle Büyüyecek İstihdam! Açıkhava Reklamcılık Sektörünün Nitelikli İnsan Kaynağına Kavuşturulması" projesi kapsamında düzenlediği Açıkhava Reklamcılığı Kursunun sertifika töreni 25 Kasım 2009 tarihinde İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.
Sertifika töreninde açılış konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından gerçekleşen sertifika töreninde katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifikaları ile Avrupa Birliği eğitim kurs katılım belgeleri verildi. Açıkhava reklamcılığı sektöründe katılımcılara faydalı olabilecek, ARED'in hazırladığı mesleki el kitapçıkları da dağıtıldı.
Törende, projenin ortağı olarak projenin uygulanmasında verdiği dersek için Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akalın'a, ve Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Efe N. Gençoğlu'na, teşekkür plaketlerini ARED Başkanı Birol Fedai takdim etti.  
27 Şubat - 18 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenen programa katılan gençlere 10 hafta süre ile "Baskı Teknolojileri ve Bilgisayar Destekli Tasarım -Çizim" ile "Reklam Tabelacılığı ve Aydınlatma Teknolojileri" eğitimleri verildi. Açıkhava Reklamcılığı Kursu Sertifika Töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KURULDU

Karar Sayısı : 2009/15546

13 Kasım 2009 CUMA            RESMİ GAZETE          Sayı : 27405

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, mesleki eğitim fakülteleri, mesleki ve teknik eğitim fakülteleri, ticaret ve turizm eğitim fakülteleri ile Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesinin kapatılması ve aynı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak yeni fakülteler kurulması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Millî Eğitim Bakanlığının 28/9/2009 tarihli ve 25377 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/11/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

2/11/2009 TARİHLİ VE 2009/15546 SAYILI KARARNAMENİN EKİ

KARAR 

MADDE 1 – (1) Ekli listede belirtilen yükseköğretim kurumları bünyesinde bulunan ve aynı listenin (A) sütununda gösterilen fakülteler kapatılmış ve (B) sütununda yer alan fakülteler aynı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak kurulmuştur.

(2) Bu Karar uyarınca kapatılan fakülteler, mevcut öğrencilerin mezuniyetlerine kadar eğitime devam eder.

(3) Bu Kararın uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulama esaslarını belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.

MADDE 2 – (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu karara göre Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kapanmış yerine Teknoloji Fakültesi açılmıştır. Önümüzdeki yıl teknoloji Fakültesine öğrenci alınacaktır. Fakülteden mezun olacakların ünvanları ve mezunların durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmamıştır.


 Bilnet Matbaacılık Teknik Gezisi Yapıldı.

 

09 Kasım 2009 Pazartesi günü Matbaa Kulübü tarafından Bilnet Matbaacılık A.Ş ye teknik gezi düzenlendi. Gezi sırasında öğrencilerimize Yard.Doç. Dr. Hüseyin Beytut ve Arş.Gör. Emine Arman hocalarımız eşlik ettiler. Bilnet Matbaacılık'ta öğrencilerimize mezun öğrencimiz Yasemin Çalışkan yardımcı oldu.

Gezide öğrencilerimiz baskı öncesi bölümünde CtP, dijital çıkış ve laminasyon makinesi, baskı bölümünde sürekli form ve perfektörlü ofset baskı makinesi, baskı sonrasında iplik dikiş ve tel dikiş makinesi, cilt makinesi, polar bıçaklar, kutu katlama ve yapıştırma makineleri, otomatik selefon ve sıvama makinesi, spiral takma makinesi, harman makinesi ve varak yldız makinesi ve ayrıca etiket baskı makinelerini görme ve tanıma fırsatı buldular.

Öğrencilerimize bu gezi imkanını veren Bilnet Matbaacılık A.Ş. Genel Müdürü Halim Başpınar ve asistanı Yasemin Çalışkan'a ve diğer tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz.


Heidelberg Öğretmen Geliştirme Programı sunumu gerçekleşti.

Bilindiği gibi geçen yaz 24.08.2008-20.09.2008 tarihleri arasında Heidelberg Öğretmen Geliştirme Programı çerçevesinde 3 hafta Münster HBZ ve 1 hafta Heidelberg PMA' de Arş.Gör. Ahmet Akgül ve Arş.Gör. Zafer Özomay hocalarımız ve tercüman olarak da doktora öğrencimiz Duygu Çubuk eğitim almıştı. Hocalarımız 12 kasım Perşembe günü bölümümüzde Fiziksel ve Kimyasal Testler laboratuarında aldıkları eğitimle ilgili seminer verdiler. Deneyimlerini paylaşan hocalarımız, seminer sonunda katılanlara seminer eğitim dvd si dağıttılar.


Kimya dersinde sıkıntı çeken öğrencilerimize destek.

Kimya dersinde sıkıntı çeken öğrenci arkadaşlarımız için belirlenen gün ve saatlerde bölümümüzde Arş. Gör. Emine ARMAN tarafından kimya dersleri verilecektir. Derslere katılmak isteyen arkadaşlarımızın matbaakulubu@gmail.com adresine mail atmaları gerekmektedir. Derslerin gün ve saatleri gelen talebe göre düzenlenmektedir.


Aramıza yeni Arş.Gör. arkadaşımız katıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2009 mezunlarından Emine Arman 10 Kasım 2009 tarihinde bölümümüzde Arş. Gör. olarak çalışmaya başlamıştır. Bölümümüzde çalışmaya başlayan ilk kimyacı olma özelliği taşıyan Emine'ye aileye hoşgeldin diyoruz. Kendisine ve bölümümüze hayırlı olmasını dileriz.


15. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı düzenlendi.

Bu yıl 22-25 Ekim tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü'de düzenlenen 15. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarında bölümümüz 911 numaralı alanda sektör temsilcileriyle buluştu. Geniş bir alana sahip olduğumuz fuarda her gün kurmay hocalarımız görevler aldılar. Fuarda ayrıca Timur Soysal, Türkün Şahinbaşkan ve Candan Cengiz hocalarımız da seminer verdiler. Seminerlerde katılımcılara seminer sonrası katılım belgesi verildi. Fuar boyunca sektörün önde gelen temsilcileriyle ve mezun olan öğrencilerimiz ile kaynaşma fırsatımız oldu.

Seminerin organizasyonunu üstlenen Mehmet Oktav hocamıza, standımızın kurulmasında ve taşınmasında ve servislerde emeği geçen hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca bu yılki fuar sponsorumuz Michael Huber Türkiye'ye ve tüm sponsorlarımıza saygılarımızı sunuyoruz.


3. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu düzenlendi.

Gazi Üniversitesi tarafından organize edilen 3. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu 22-24 Ekim 2009 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans salonunda düzenlendi. Sempozyuma sektörün önde gelen firmalarından ve ayrıca Almanya, Belçika, İspanya ve Hindistan'dan konuşmacılar katıldı. Bölümümüz sempozyumda yaklaşık 30 adet sunumla en fazla sunum yapan bölüm oldu. Bölümümüzü sempozyumda kalabalık bir kadro ile temsil ettik. Sempozyumda Bölüm başkanımız Efe Gençoğlu ve hocalarımızdan Türkün, Candan, Osman, Batuhan, Elif, Arif, Ahmet, Doğan, Zafer ve Gülhan hocamız sunumlar yaptılar. Son sınıf öğrencilerimizden Dilek Koltuk'ta bir sunumla sempozyuma katıldı. Ankara'da olmasına rağmen öğrencilerimizin sempozyuma ilgisi az değildi. Sempozyuma bölümümüz dışında İstanbul' dan Aydın Üniversitesi, Arel Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden akademisyenler de katıldı.


Dijital Fotografçılıkta Renk Yönetimi Semineri

20 Ekim 2009 Salı günü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde, Dijital Fotografçılıkta Renk Yönetimi adlı seminer düzenlendi. Canon tarafından organize edilen seminerde Bölümümüz ile Canon arasında yapılan protokol gereği hocalarımızdan Öğr.Gör. Dr. Türkün Şahinbaşkan'da davetli konuşmacı olarak yer aldı. Seminere Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan özelikle Fotografçılık ve Grafik eğitimi alan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkün hocamız seminerde, renk yönetmi ile ilgili bilgi ve birikimlerini öğrenci arkadaşlarla paylaştı.


Günümüzde Dijital Baskı Sistemi adlı seminer düzenlendi.

14 Ekim 2009 Çarşamba günü Ankara'da Xerox tarafından organize edilen Günümüzde Dijital Baskı Sistemi adlı seminer düzenlendi. Bölümümüz ile Xerox arasında yapılan protokol gereği hocalarımızdan Öğr.Gör. Dr. Türkün Şahinbaşkan'da seminerde davetli konuşmacı olarak yer aldı. Seminer Ankara'da dijital baskıya ilgi duyanları ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Türkün hocamız ve diğer konuşmacılar konuşmalarında dijital baskının geleceği hakkında, ofset baskı ve dijital baskı entegrasyonu hakkında ve Xerox'un dijital baskı yatırımlarından bahsettiler.


Erasmus Programına Katılan İlk Öğrencimiz Döndü...

2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında bölüm öğrencilerimizden Furkan Baydemir Eylül 2008 - Eylül 2009 tarihleri arasında Bergische Üniversitaet Wuppertal de Baskı ve Medya İletişimleri Bölümünde 5. ve 6. dönem eğitimlerini alarak tekrar bölümümüze geri döndü. Teknik Eğitim Fakültesinde ilk Erasmus antlaşması yapan bölüm olma özelliğimiz ile Furkan sadece bölümümüzde değil Teknik Eğitim Fakültesinde de ilk olma özelliği taşımaktadır. 

Furkan'ın Almanya ile ilgili görüşleri ise şöyle "Bir insanın kendini eğitebilmesi, geliştirebilmesi ve tam olarak keşfedebilmesi için yabancı ülke tecrübesinin yadsınamayacağını ve bu bağlamda oralarda eğitim görmesinin çok büyük bir fırsat olduğu kanısındayım. Tüm bunların yanında mesleğimizin matbaacılık olduğunu da göz önünde bulundurduğumuz vakit Almanya'daki tecrübelerin ne denli değerinin bulunduğunu söylememiz zor olmayacaktır. Ayrıca Avrupa ve tüm dünya tarafından kabul görmüş bir ülkenin kültürünü ve bürokrasisini yaşamak yalnızca mesleki açıdan değil sosyal hayatta da çok büyük bir deneyim olacaktır." 
Yine aynı Üniversitede öğrencilerimizden Münir Uğur GÖK 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılı için 5. ve 6. dönem eğitimlerini almak üzere Almanya'ya gitmiştir.  Uğur 2 Ekim 2009 tarihinden beri Almanya'da bulunuyor. 
Bölümümüz, Erasmus öğrenci değişim programı çerçevesinde Almanyada bulunan bir başka Üniversite ile anlaşma yapma çalışması içerisindedir.


Canon Dijital Baskı Labaratuarımız Açıldı.

Haber Türk Gazetesi 2 Ekim 2009 - Vatan Gazetesi 2 Ekim 2009

1 Ekim 2009 perşembe günü, kurulumu yaz aylarında tamamlanan Dijital Baskı Laboratuvarı'mızın açılışı gerçekleşti. Basının da ilgi gösterdiği açılışa Rektörümüz sayın Prof. Dr. Nejla Pur, Dekanımız sayın Prof. Dr. Mehmet Akalın, Fakülte yönetimimiz, Canon Eurasia CBS Ülke Direktörü Peter Saak, Basev mütevelli heyeti başkanı sayın Ayhan Şakar ve diğer yöneticileri, öğrencilerimiz ve sektör temsilcileri katıldı. 

Basım endüstrisine kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlayan tam donanımlı laboratuvar 2009-2011 BASEV (Basım Sanayii Eğitim Vakfı) sponsorluğunu da üstlenen Canon tarafından kuruldu. Basev ve Matbaa Eğitimi Bölümü koordinasyonu sonucunda Canon tarafından hizmete sokulan laboratuvardan yaklaşık olarak 400 öğrenci yararlanabilecek.

Açılışta konuşan Canon Eurasia CBS Ülke Direktörü Peter Saak, öğrencilerin bu laboratuvarda son teknoloji ürünü dijital baskı makinesi ile çok hızlı renkli çıkışlar alabileceğini, iş akışı ve renk yönetimi hakkında deneyimli hale geleceklerini söyledi.

Basım Sanayii Eğitim Vakfı (BASEV) müteveli heyeti başkanı sayın Ayhan Şakar'da konuşmasında böyle bir laboratuvarın açılmasına vesile olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurulduğu günden bu yana her zaman eğitime destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyleyen Şakar yatırımların karşılığını da aldıklarını belirtti.

Daha sonra Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölüm Başkanı sayın Doç.Dr. Efe N. Gençoğlu konuşma yaptı. Bölüm başkanımız konuşmasında Üniversite-Sanayii işbirliğine her zaman önem verdiklerini ve bunun öneminin farkında olduklarını belirtti. Yakın zamanda gerçekleşecek olan Teknik Eğitim Fakültesi-Teknoloji Fakültesi dönüşümü ile bu tür işbirliklerinin daha da önemli hale geleceğini belirten Gençoğlu konuşmasının sonunda laboratuvarın kurulmasıyla işlerinin bitmediğini, yapılan yatırımlara layık olmak için ve sektörün ihtiyaç duyacağı eğitimli eleman ihtiyacı için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Açılışta Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Marmara Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Nejla Pur'de konuşma yaptılar. Hem Rektörümüz, hem de Dekanımız konuşmalarında Teknik Eğitim Fakültesi'nin Teknoloji Fakültesi'ne dönüşümünün getirilerine ve bu bağlamda bugün yapılan işbirliğinin öneminin daha da arttığına dikkat çektiler.

Basının da ilgiyle takip ettiği açılış töreni 2 ekim tarihli Vatan, HaberTurk ve Hürriyet gazetelerine de haber oldu.


MUHTEŞEM BULUŞMA BU YIL DA GERÇEKLEŞTİ

MÜTEF Matbaa Eğitimi Bölümü Mezunlar buluşması...

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen MÜTEF Matbaa Eğitimi Bölümü mezunlar buluşmasının ikincisi 28 haziran 2009 tarihinde Marmara Üniversitesi Bahçesi 125. Yıl Anfi Tiyatrosu'nda saat 16.00 ile 20.00 arasında gerçekleşti. Bundan sonra ki yıllarda geleneksel olarak düzenlenecek olan buluşmamız çok sıcak ve dostane bir ortamda gerçekleşmiştir. Program sunuculuğunu son sınıf öğrencilerimizden Mehtap BÜYÜKYAKA yapmıştır. Program, bu anlamlı günün oganizasyonundan sorumlu hocamız Yrd.Doç.Dr. Hayri ÜNAL'ın konuşmasıyla başladı. Hocamız konuşmasında bölümümüzün geçmişinden ve toplanmanın amaç ve öneminden bahsetmiştir. Daha sonra bölüm başkanımız Doç.Dr. Efe N. GENÇOĞLU'nun konuşması yer aldı. Efe hocamız da konuşmasında bölümümüzün faliyetlerinden ve sektörle bütünleşmesinden bahsetmiştir. Ayrıca Matbaa Eğitimi Bölümü'nden mezuniyetlerinin 25. yılını dolduranlara son sınıf öğrencilerimiz tarafından sertifikaları verilmiştir.

Bu buluşmaya ilk kez katılan mezunlarımız; Böyle bir buluşmanın sektörde çalışan Marmara Üniversitesi mezunlarının tanışması, yardımlaşması ve sektörde bir güç oluşturması açısından son derece faydalı bir çalışma olduğunu dile getirdiler.

Mezunlar buluşması yiyecek içecek ikramları ve keyifli bir canlı müzik ziyafetiyle sona erdi.

Bu özel ve güzel günün gerçekleşmesinde emeği geçen tüm sponsor firmalara, emeği geçen hocalarımıza ve yeni mezun öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


Kariyerim - 2 "HABER TÜRK" Gazetesi Semineri

27 Mart 2009 tarihinde "Matbaa Kulübü" ve "Son Baskı" duvar gazetesi tarafından gerçekleştirilen "Kariyerim - 2 Semineri"  "HABER TÜRK" Gazetesinden Murat Ölmez, Serhat Demirtaş, Uğur Kantık ve Evrim Kekezoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Seminer "HABER TÜRK" gazetesi İnsan kaynakları müdürü Murat Ölmez'in konuşması ve sunumu ile başladı. Daha sonra baskı operasyon mühendisi Serhat Demirtaş "HABER TÜRK" gazetesinin kurulum ve üretim sürecini Powerpoint sunumu ile dinleyicilere aktardı.

Seminerin ikinci bölümünde ise Murat Ölmez ve Evren Kekezoğlu bir iş başvurusu sırasında nasıl davranılması gerektiği konusunda konuşmalarını yaptılar. Son olarak konuşma söyleşi havasında devam etti. Konuşmacıların merak edilen soruları cevaplandırmasıyla seminer son buldu.


Doğan Ofset gezisi yapıldı.

 

11.03.2009 tarihinde Matbaa Eğitimi Bölümü 2D-2İD sınıfı öğrencileri Arş. Gör. Zafer Özomay gözetiminde Doğan Ofset Yayıncılık ve Matbaacılık A.Ş. teknik gezisi gerçekleştirilmiştir.

Baskıya hazırlık aşamasında, bir dergiye gerekli dokümanların hangi yollarla ulaştırıldığından başlayarak, kullanılan tasarım ve montaj programları ile iş akışı gözlemlenmiştir. Özelikle baskı kalıp hazırlama teknolojisi olarak, CTP (Computer to Plate)'nin detayları ile anlatımı görsellerle desteklenip örnek kalıplar hazırlanarak kontrolleri sağlanmıştır. Baskı aşamasında kullanılan web ofset baskı tekniğinin baskıya hazırlık, baskı işlemleri ve baskı sonrasındaki ciltleme, kırma-katlama, paketleme yöntemlerinin anlatımı uygulamalı olarak sunulmuştur.  Öğrencilerin teorik olarak derslerde öğrendiği tüm bu yeni sistem teknolojik gelişimler ile ilgili teknik gezi, kalite kontrol sistemlerinin uygulamalarının gerçekleştirilmesi ile tamamlanmıştır.

Teknik Gezi sırasında misafirperverliği ve ilgilerinden dolayı başta Üretim Planlama Departmanından mezun öğrencilerimizden Yasin Arslan başta olmak üzere tüm Doğan Ofset Yayımcılık ve Matbaacılık A.Ş. çalışanlarına, ayrıca emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.


Arş.Gör. Dr. Sinan Sönmez Hocamız Doktora Sonrası Çalışmaları İçin Amerika Birleşik Devletlerine Gitti 

Dr. Sinan Sönmez, Western Michigan University Department of Paper Engineering, Chemical Engineering, and Imaging bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Paul Dan Fleming III'ün davetlisi olarak 1 Mart 2009 ve 1 Mart 2010 tarihleri arasında Kalmazoo, Michigan, USA'da bulunmak üzere gitmiştir. Kendisi Prof. Dr. Fleming danışmanlığında, "Nano Büyüklüğündeki Pigment Partiküllerle Kuşelenmiş Kartonların, Dijital Baskı Teknolojilerindeki Basılabilirliklerinin Geliştirilmesi" konulu çalışmayı yapmaktadır. Dr. Sönmez'in yaptığı bu çalışma TUBİTAK tarafından Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında desteklenmektedir. Kendisine çalışmalarında başarılar dileriz.


Acar Basım ve Cilt Sanayi Ticaret A.Ş.'ye Teknik gezi yapıldı.

13 Ocak 2009 tarihinde Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü 3.sınıf öğrencileri Yrd.Doç.Dr. Mehmet Oğuz'un rehberliğinde Acar Basım'a teknik gezi yaptı. Bu gezide öğrenciler, baskı, cilt ve özel üretimleri yerinde görme fırsatını buldular. Öğrencilerimin mesleki bilgilerine katkı sağladığını düşündüğümüz bu gezi için kapılarını bize açan Acar Basım'ın yöneticilerine teşekkür ederiz. Ayrıca gezi esnasında değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Kalite Yönetmeni Yalçın Kılıç'a ve Man Ferrostaal Makinaları Tic. ve Servis A.Ş.'den satış sorumlusu Erol İpin'e teşekkür ederiz.


Alptekin Baloğlu ile Sualtı Fotoğrafçılığı Semineri

"Matbaa Kulübü" tarafından gerçekleştirilen " Alptekin Baloğlu ile Sualtı Fotoğrafçılığı "  Semineri A4 Ofset Matbaacılık'ın ortaklarından Alptekin Baloğlu'nun katılımıyla 7 Ocak 2009 tarihinde İbrahim Üzümcü Konferans salonunda gerçekleşti.

Sualtı fotoğrafçılığında dünya şampiyonumuz Alptekin Baloğlu ile sualtının bilinmeyen gerçeklerine keyifli bir yolculuk yapıldı. Seminerin ilk bölümünde Alptekin Baloğlu, fotoğraf çekim yöntemleri, sualtındaki yaşam savaşında en şanslılar kimlerdir ve ortak yaşamın renkleri ve şaşırtan yanları konularında konuşmasını gerçekleştirdi.

Seminerin ikinci bölümü daha çok sohbet havasında geçti. Alptekin Baloğlu merak edilen konularda sorulara cevap verdi. Seminer bu şekilde tamamlandı.


Bu sayfa Matbaa Eğitimi Bölümü tarafından en son 09.05.2014 11:45:11 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM