2012 Haberleri

Promat Basım Yayın Hizmetleri A.Ş. Gezisi

5 Aralık 2012 Tarihinde düzenlenen Promat Basım Yayın Hizmetleri A.Ş. gezisi Arş. Gör. Doğan Tutak eşliğinde gerçekleşti. İlk olarak Web ofset bölümünün ziyaret edildiği gezide Web ofset baskı makinelerinde üretimin nasıl gerçekleştiği görsel bir şekilde anlatıldı. Daha sonra tabaka ofset bölümü ziyaret edildi. Burada da baskı ve baskı kontrolü anlatıldıktan sonra, mücellithaneye geçildi. Mücellithanede bulunan makineler tanıtıldı. Son olarak grafik bölümü gezilerek gezi sonlandırıldı.  

Gezimizde bize yardımcı olan tüm Promat Basım Yayın Hizmetleri A.Ş. çalışanlarına teşekkür ederiz. 


 Ömür Matbaacılık A.Ş. Gezisi

 

Matbaa Kulübü teknik gezilerine Ömür matbaası ile devam etti. 30 kasım 2012 tarihinde Arş. Gör. Doğan Tutak eşliğinde gerçekleşen gezide; ilk olarak baskı öncesi bölüm tanıtıldı. Grafik bölümü ve kalıpların hazırlanması görsel olarak anlatıldı. Daha sonra baskı sonrası işlemlerin gerçekleştiği mücellithane gezildi. Baskı bölümünde ise baskının gerçekleşmesi ve baskı kontrol aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı. Son olarak etiket bölümü gezilerek gezi tamamlandı. Gezimizde bize yardımcı olan tüm Ömür Matbaacılık A.Ş. çalışanlarına teşekkür ederiz.


Bahar Buluşması

 

Türkiye'de lisans düzeyinde matbaacılık eğitimi veren ilk kurum olan bölümümüz 2012 yılında 32.mezunlarını vermiştir.

Matbaacılık sektörü ve eğitimine öncülük eden bölümümüzün, tüm mezunlarını bir araya getirerek yeni mezunlarımızla tanışmalarını ve dayanışma içinde olmalarını sağlamak amacıyla organize edilen ve 2008 yılından beri her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen mezunlar buluşmasının beşincisi 10 haziran 2012 pazar günü Marmara Üniversitesi, Marmara Simit Cafe de 14:00 - 18:00 saatleri arasında gerçekleşmiştir.

Buluşmamız organizasyon koordinatörü Yard. Doç. Dr. Hayri Ünal hocamızın konuşması ile başladı. Daha sonra geçen yıllarda da olduğu gibi 25.yılını dolduran mezunlarımıza sertifikaları verildi. Matbaa Kulübü Danışman Hocaları ve Kulüpte başkanlık yapmış olan eski öğrencilerimize şu an Matbaa kulübü başkanı olan öğrencimiz Gökçe Nur Aslan’ın sunumuyla Plaketleri verildi.

Beşinci Mezunlar Buluşması Ana Sponsoru Bilnet A.Ş. olmuştur. Buluşmada hediye sponsorluklarda olmuştur. Başta Bilnet A.Ş. olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

Mezunlar buluşması yiyecek içecek ikramları ve keyifli canlı müzik ziyafetiyle sona erdi.


DYO Matbaa Mürekkepleri Gezisi

Geleneksel hale gelen gezilerimizden biri olan DYO Matbaa Mürekkepleri fabrikası gezisi 25 - 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirildi. 25 Mayıs 2012 gecesi saat 11:00 da başlayan gezimiz, 26 Mayıs sabah 10:00 - 11:30 saatleri arasında DYO Matbaa Mürekkepleri Fabrikası gezilerek devam edildi. 12:00 da İzmir’e bırakılan öğrencilerimiz akşam saat 10:00’a kadar serbest olarak İzmir’i gezdi. Akşam saat 11:00 da İzmirden yola çıkılarak 27 Mayıs 2012 saat sabah 7:00 de gezimiz istanbuda sona erdi.

Gezimizde bize yardımcı olan tüm Marmara Üniversitesi çalışanlarına, DYO Matbaa Mürekkepleri Fabrikası çalışanlarına ve Engin Kurt’a teşekkür ederiz.


İstanbul Arel Üniversitesi'nde Seminer

Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Sinan Sönmez 24.05.2012 Saat: 10.00 da İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda "Uygulamalı Olarak Kartonun Kuşelenmesi ve Baskı Kalitesine Etkisi" konulu semineri vermiştir.


Samsun'da Seminer

 

Samsun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Faruk Sarıdere ve Matbaa Teknolojisi Bölüm şefi Mehmet Akyol'un davetiyle 21 mayıs 2012 pazartesi günü Samsun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda hocalarımızdan Prof. Dr. Mehmet Oktav "Basım Sektöründe Teknik İletişim" ve Araş. Gör. Dr. Arif Özcan "Dijital Baskı Teknolojileri" konulu seminerler vermişlerdir.


Korozo Gezisi

2012 Matbaa Kulübü etkinlikleri çerçevesinde; ikinci sektör gezisi 27.04.2012 tarihinde KOROZO Ambalaj San. Ve Tic. A.S.’ firmasına düzenlendi. Firma tanıtımı ve İK sunumuyla başlayan gezimizde, daha donra ilk olarak flekso baskı bölümü gezilmiştir. Baskı öncesi ve baskı makinelerinin tanıtımı yapıldı. Ikinci aşamada tifdruk bölümü ve üretim prosesleri tanıtıldı. Son olarak soru cavap şeklinde gezinin değerlendirmesi yapılarak gezi sona erdi. Tüm KOROZO Ambalaj San. Ve Tic. A.S. çalışanlarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşeekür ediyoruz.


"İş Hatatında Sizi Neler Bekliyor" Semineri

Matbaa kulübü ikinci seminerini, 25.04.2012 tarihinde gerçekleştirdi. Kariyer planlama adına yapılan seminerde “İş Hayatında Sizi Neler Bekliyor” konusu işlendi. Sektörün önde gelen yöneticilerinin katıldığı seminer tek oturum halinde gerçekleşti. Seminere; Oturum yöneticisi olarak Fatma Apaydın, Konuşmacı olarak; Aysan Şakar, Ayşe Umur, Sermet Tolan, Nesrin Kumral, Demet Gezbor katıldı. Öğrencilerin İş hayatında yapması gereken konular tartışıldı. Seminer soru cevap bölümüyle sona erdi.


MatSet Gezisi

 

2012 Matbaa Kulübü etkinlikleri çerçevesinde; ilk sektör gezisi 23.03.2012 tarihinde MatSet  San. Ve Tic. A.Ş. firmasına gerçekleştirilmiştir. ”HP İndigo dijital baskı tanıtım günü” olarak adlandırılan gezi sırasında çeşitli sunumlar yapıldı. Emre İŞÇEN tarafından MatSet firması hakkında bilgi verilerek başlayan sunumlarda dijital baskının geçmişten günümüze  gelişimi ve dijital baskının geleceği hakkında bilgiler verildi. HP İndigo 7500 Dijital baskı makinesinin tanıtımının ardından HP İndigo 7500 Dijital baskı makinesi uygulamalı olarak anlatıldı  ve yapılan deneme baskıları (öğrencilerin resimlerinin olduğu kişiye özel sertifikalar) ile gezi sona erdi. Tüm MatSet  San. Ve Tic. A.Ş çalışanlarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşeekür ediyoruz.


Yılın İlk Semineri Gerçeklişti

 

Matbaa kulübünün bu yıl ilk olarak düzenlediği seminer, 13.03.2012 tarihinde, yoğun katılımla gerçekleşti. Mürekkep firması SIEGWERG tarafından yapılan sunumda, ilk olarak Siegwerg mürekkepleri tanıtımını Sn. Nilgün Örnek yaptı. Daha sonra Mürekkep nedir? Sn. Aylin Akkaya, UV – Flekso Mürekkepleri, Sn. Ersin Eren, Mürekkep kalite kontrolü, Sn. Simal Begüm Gürlü, Baskıda karşılaşılan bazı problemler ve çözüm önerileri, Sn. Esra Torluoğlu tarafından sunuldu. Daha sonra verilen aranın ardından soru – cevap kısmı ile seminer sona erdi.


Bu sayfa Matbaa Eğitimi Bölümü tarafından en son 09.05.2014 11:44:32 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM