2013 Haberleri

Hüseyin N. Beytut hocamız da emekli oldu

2013 yılı nisan ayı içerisinde emekli olan Timur Soysal ve Muharrem Sözen hocalarımızdan sonra, Yard. Doç. Dr. Hüseyin N. Beytut hocamızda Temmuz 2013 itibariyle emekli olmuştur.  Hocamızın emekliliği nedeniyle 6 kasım çarşamba günü bütün hocalarımız Palmiye restoranında öğle yemeğinde buluştu. Yemeğin ardından bölüm başkanımız Prof. Dr. Efe N. Gençoğlu hocamız ve diğer bazı hocalarımız konuşma yaptılar. Pasta kesme ve içecek servisinden sonra emekli olan hocamıza hizmetlerinden dolayı bölümümüz tarafından teşekkür plaketi verildi. Fotograf çekimlerinin ardından buluşma sona erdi. Hocamıza sağlık ve huzur dolu hayat dileriz.


Konica Minolta, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde teknoloji laboratuarı açtı

 

Ofis ve profesyonel dijital baskı sistemlerinde dünyanın önde gelen markası Konica Minolta, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Eğitimi Bölümü’nde ürünlerini öğrencilerin kullanımına sunacağı Konica Minolta Teknoloji Laboratuvarı açtı. Konica Minolta’nın, baskı cihazının yanında teknik, bakım, onarım hizmetleri ve sarf malzemelerini sağlayacağı Konica Minolta Teknoloji Laboratuarından Matbaa Eğitimi Bölümü’nün yanında, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü öğrencileri de yararlanacak. Konica Minolta Teknoloji Labarotuarı’ndan 300’ün üzerinde öğrenci faydalanabilecek.

4 Kasım, Pazartesi günü yapılan açılış törenine Konica Minolta Turkey İş Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Toshiyuki Yamada, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamza Kandur ve Prof. Dr. Osman Kılıç, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yükler, Matbaa Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Efe N. Gençoğlu, Konica Minolta Turkey Pazarlama Müdürü Orhan Doğan, Ürün Müdürü Senem Cabar, Profesyonel Baskı Sistemleri Satış Müdürü Mert Berken, Teknik Servis Müdürü Ahmet Burçin Irgın  ve Matbaa Eğitimi Bölümü öğrencileri katıldı.

Törende, Türkiye’de matbaa sektörünün gelişimi, sektördeki sorunlar, çözüm önerileri ve Konica Minolta ürünlerinin sektöre getirdiği avantajlar konuları ele alındı.  Konica Minolta Turkey İş Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Toshiyuki Yamada, Türkiye’de matbaa sektörünün gelişmesinin, bu alanda iyi eğitim almış, ileri teknoloji ürünlerini kullanabilen personel ve yöneticilerin sayısının artmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’de matbaa alanında eğitim veren, çalışmalarıyla sektöre destek olan önemli bir eğitim kurumu olduğunu ifade eden  Yamada; “Başlangıçta  bizhub PRO C6000L profesyonel baskı makinesi ve yan ürünleriyle açtığımız Konica Minolta Laboratuarında gençleri matbaa sektöründe kullanılan yeni teknolojilerle buluşturmaktan ve eğitimlerine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilere, makinenin ürettiği çıkışlardan ziyade dijital teknolojinin ne kadar faydalı olabileceğini, bu teknolojilerle tanışmalarını ve ileride meslek hayatlarında nasıl faydalanabileceklerini öğrenmelerini sağlamak için bu yatırımı yapıyoruz. Biz geleceğe yatırım yaptık. Konica Minolta Laboratuarını daha da geliştirileceğiz” dedi.

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü  Başkanı Prof. Dr. Efe N. Gençoğlu, Türkiye’de matbaa sektörünün büyüyen bir sanayi olduğuna dikkat çekti. Sadece ambalaj sanayisinin Türkiye ihracatındaki yerinin 6 milyar Doları bulduğunu söyleyen Gençoğlu “matbaacılık sadece yayıncılık anlamındaki ürünlerin çoğaltılması değil. Çok büyük bir sanayi. Tekstilden, ambalaja, elektronik aletlerden duvar kağıdına, otomobillerin gösterge panellerine kadar  tüm alanlarda basım üretim teknolojisi kullanılmaktadır.  Türkiye’de yaklaşık 15 bin civarında irili ufaklı matbaa olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 36 yıllık geçmişi olan bir bölümüz. Mezun sayımız 1300 civarında. Buradan şunu görüyoruz ki sektörün önemli sayıda eğitimli elamana ihtiyacı var. Matbaalarda artık eğitimli eleman olmak zorunda, çünkü çok hızlı gelişen teknolojiye kolay adapte olabilmek için bunun eğitimini almış olmanız gerekiyor." dedi.


Matbaacılık eğitimi veren bölümümüz nihayet açılmıştır.

Kurulduğu günden bu yana Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde Matbaa Eğitimi adıyla eğitim veren bölümümüz Teknik Eğitim Fakültelerinin kapatılmasıyla belirsiz bir sürece girmişti. Uzun süren belirsizliklerden sonra 02.10.2013 tarihi itibariyle Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Basım Teknolojileri Bölümü adıyla yeniden açılmıştır.


Printtek 2013 Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarı gerçekleşti.

Matbaacılık ve kağıt endüstrisinin Avrasya buluşması Printtek 2013 Fuarı 17-22 mayıs tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Bu yılki fuara aynı çatı altında eğitim faaliyetlerini sürdürdüğümüz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Basım ve Yayın Teknolojileri Programı stand açtı. Katılımın yoğun olduğu fuarda Basev ve Marmara Üniversitesi'de 4 tane eğitim etkinliği ile sektöre katkılarda bulundu.

18 mayıs cumartesi günü, Yapı Kredi Leasing, Kobi Müşteriler Kanalı Direktörü Sami Uğur AĞILÖNÜ tarafından "Yeni Leasing Yasası ve Sektöre Etkileri", 19 mayıs pazar günü Öğretim Görevlisi Aysun BARIN tarafından "Basım Sektöründe İnsan Kaynakları Seçme Yerleştirme ve Performans Yönetimi", 20 mayıs pazartesi günü İş Güvenliği Uzmanı Hakan SERTER tarafından "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Işığında Risk Değerlendirmesi” ve 21 mayıs salı günü bölüm başkanımız da olan Prof. Dr. Efe N. Gençoğlu tarafından “Basım Üretiminde Standardizasyon” isimli eğitim etkinlikleri gerçekleştirildi.

 


"21. Yüzyılda Matbaa İşletmeciliğinin Rolü" isimli seminer gerçekleşti

Wuppertal Üniversitesi ve  Marmara Üniversitesi arasında imzalanmış olan Erasmus öğrenci ve öğretim elemanı değişimi anlaşması kapsamında 06 – 17 mayıs 2013 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’nde bulunan Prof.Dr. Hartman Liebetruth 15 mayıs çarşamba günü Teknik Eğitim Fakültesi konferans salonunda (C Blok 3.kat) "Basım Endüstrisinin Geleceği, 21. Yüzyılda Matbaa İşletmeciliğinin Rolü" konulu seminer verdi.


İNTERMAT AMBALAJ Sektörel Gezisi

Matbaa Kulübünün 13 Mayıs 2013 Tarihinde düzenlediği İNTERMAT AMBALAJ A.Ş. gezisi Arş. Gör. Zafer ÖZOMAY eşliğinde gerçekleşti.  Flekso ve Tifdruk baskı sistemleri, baskı öncesi hazırlık, baskı ve baskı sonrası laminasyon işlemlerinin detaylı bir şekilde incelendiği gezide , mürekkep formülasyon ve renk uygulamaları gerçekleştirildi. Sektörel gezide gerekli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan Genel Müdür Muzaffer İNCEKARA olmak üzere İntermat ambalajın tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.


Kariyer Fırsatını Kendin Yarat

Matbaa kulübü ikinci seminer etkinliğini 9 Mayıs 20013’te “Kariyer Fırsatını Kendin Yarat”  konulu seminer ile gerçekleştirdi. Sektörden ve bizden katılımcıların olduğu seminere Arş. Gör. Zafer Özomay hocamız başkanlık etti. Konuşmacı olarak, Sun Chemical Firmasından Sn. Emel Hacer Özer, Teknik Basım A.Ş.’den Sn. Ahmet İnan ve Bölüm hocalarımızdan  Arş. Gör. Dr. Doğan Tutak katıldı. Seminer önce katılımcıların kendisini tanıtması ile başladı daha sonra sohbet havasında geçen seminerde, daha sonra soru cevap bölümü ile seminer tamamlandı.


Timur Soysal ve Muharrem Sözen hocalarımız emekli oldu

Kurulmasından bugüne otuz yılı aşkın bir süre geçen bölümümüzden yıllar önce emekli olan Yard. Doç. Dr. M. Çetin Erden hocamızdan sonra, Yard. Doç. Dr. Timur Soysal ve Yard. Doç. Dr. Muharrem Sözen hocalarımızda 15 nisan 2013 tarihi itibariyle emekli olmuşlardır. İki hocamızın emekliliği nedeniyle 26 nisan perşembe günü göztepe kampüsü içerisinde yer alan Teras Cafede bütün bölüm hocaları öğle yemeğinde buluştu. Yemeğin ardından bölüm başkanımız Prof. Dr. Efe N. Gençoğlu hocamız ve diğer bazı hocalarımız konuşma yaptılar. Pasta kesme ve içecek servisinden sonra emekli olan hocalarımıza hizmetlerinden dolayı bölümümüz tarafından teşekkür plaketleri verildi. Fotograf çekimlerinin ardından buluşma sona erdi. Her iki hocamız da bunun bir veda olmadığını, yeni bir başlangıç olduğunu söylediler. Emekli olan Timur ve Muharrem hocalarımız bundan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde akademik çalışma hayatlarına devam edeceklerdir. Hocalarımıza sağlık ve huzur dolu hayat dileriz.


Yeni Yılın İlk Semineri Gerçekleşti

Matbaa kulübü 15 nisan 2013 pazartesi günü Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda, bu yılın ilk seminerini düzenledi. DYO Matbaa mürekkepleri Eğitim Danışmanı Sayın Kemal BAĞDATLI tarafından sunulan “Hazne Suyu ve Renk Kavramı” konulu seminer yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Seminer ilk olarak karşılıklı diyalog ile başladı, daha sonra sayın BAĞDATLI’nın sunumunun ardından verilen kısa ara sonrası soru cevap bölümü ile seminer sona erdi.


Bu sayfa Matbaa Eğitimi Bölümü tarafından en son 09.05.2014 11:44:28 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM